beamer huren

Beamers zijn zeer geschikt om een video of presentatie te delen met een (grote) groep mensen. Maar waar moet je op letten als je overweegt om een beamer te huren. Wij hebben diverse complete beamer sets samengesteld waarbij per set beschreven is voor welke toepassing de set geschikt is. Om een gegronde keuze te kunnen maken hebben we de belangrijkste aspecten in onderstaand artikel beschreven.

beamer huren

onze beamer sets

losse beamers

Een beamer huren is geschikt voor ruimtes met weinig licht. Let er dus op dat uw ruimte donker genoeg is, voor de lichtopbrengst van de beamer. Neem gerust contact op voor ons advies!

projectie schermen

Bekijk hier onze projectieschermen. Twijfelt u nog over welk scherm geschikt is voor uw toepassing? Neem gerust contact met ons op voor advies.

soorten beamers

Beamers kunnen op verschillende manieren opgebouwd zijn. Zo zijn er 4 verschillende projectie technieken:

  • DLP (Digital Light Processing) werkt met heel veel spiegeltjes
  • LCD (Liquid Crystal Display) opgebouwd uit kristallen en bestaat uit 3 panelen.
  • LED (vernieuwing op de DLP techniek) minder stroomverbruik en minder warmte
  • Laser (projectie door middel van hoogwaardige lasers) behoud van helderheid

Binnen deze beamers wordt onderscheid gemaakt tussen 3 soorten lenzen:

  1. Normale beamer (throw ratio 1.50:1)
  2. Short throw beamer (throw ratio 0.52:1)
  3. Ultra-short throw beamer (throw ratio 0.25:1)

Met een short throw beamer heb je +- 1 meter afstand nodig om een beeld van 100 inch te kunnen projecteren en met een normale beamer is de afstand al minimaal 2.6m.
Het is een beetje afhankelijk van de toepassing wat voor soort beamer er toegepast wordt.

aantal personen

In een huiskamer wordt er gemiddeld gekeken naar een 50 inch TV scherm vanaf de bank. Over het algemeen is het prettiger om naar een groter scherm te kijken zodat je zonder geknepen ogen aan het kijken bent. Daarentegen is het ook niet prettig om vooraan te zitten in de bioscoop. Dan krijg je bij wijze van spreken een nekhernia van het op en neer draaien van je hoofd. Dat willen we natuurlijk ook niet.

Voor een kleine toepassing tot 50 personen voldoet een standaard beamer met ±3000 ansi lumen. * Let op! De ruimte dient voor meer dan 60% verduisterd te zijn.

Voor toepassingen tot 100 personen adviseren wij om een short throw beamer te huren met een scherm van ± 120 inch. Door de short throw techniek is de lichtbron dichter bij het projectiescherm waardoor je meer helderheid overhoud dan bij een normale beamer. Voor grotere ruimtes met ± 300 personen ga je richting een beamer van 6 a 7000 ansi lumen met een scherm van 366×205 (165 inch). 

Bij grotere toepassingen met verdeeld publiek is het eventueel ook mogelijk om een videowall te huren met led panels of om meerdere beamers of presentatieschermen te plaatsen.

toepassing

Voor hoeveel personen de beamer geschikt is hangt deels ook af van de toepassing. Bij een presentatie met veel details en specificaties is er een groter scherm benodigd dan een video die een bepaalde sfeer laat zien.  Het gewenste resultaat of het doel is daarom ook erg belangrijk voor het bepalen welke beamer je wenst te huren om de klus te klaren. 

Een HD beamer heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. Hoe verder de beamer van het projectiescherm af staat hoe groter de beeldpuntjes/ pixels worden en hoe minder verfijnd de projectie er uit komt te zien. Bij grotere projecties is een Full HD beamer of zelfs een UDH beamer zeer gewenst, deze hebben namelijk een hogere pixeldichtheid. Bij een grote projectie is een hoge resolutie daarom zeer gewenst. Hoe verder de beamer van het projectiescherm af wordt geplaatst hoe groter de pixels worden.

Er zijn verschillende soorten projectieschermen te verkrijgen. Wij verhuren opzicht en doorzicht beamerschermen. Bij presentatie toepassingen is het fijn om een short throw beamer te huren of een doorzicht scherm zodat er vanaf de achterkant projecteert kan worden. Zo voorkom je dat de presentator voor de beamer door loopt.

context/omgevingslicht

Hoeveelheid licht
Om een projectie tot een succes te brengen is het belangrijk om het daglicht en/of de hoeveelheid licht zoveel mogelijk te beperken. Een projectie overdag (outdoor) of in een overbelichte ruimte tot stand brengen is praktisch onmogelijk.

Bij ruimtes met veel licht/daglicht raden wij aan om presentatie schermen of LED schermen in te zetten. Het is eventueel ook mogelijk om i.c.m. een short throw beamer het presentatiescherm en de beamer te verduisteren in een soort U vorm.

Afstand tussen de beamer en het scherm
Hoe verder de beamer van het projectiescherm af wordt geplaatst hoe groter de projectie. De hoeveelheid ansi lumen en de resolutie zijn bepalende factoren bij het maken van grotere projecties.

Bevestiging / hangen van de beamer
Een normale beamer moet ±5 meter van het projectiescherm worden geplaatst om een projectie te realiseren van 3,60 meter breed. Veelal wordt een beamer op een statief geplaatst of opgehangen aan bijvoorbeeld truss door middel van een beugel.

Indien er geen ruimte is om de beamer verder van het scherm te plaatsen kan er gebruik worden gemaakt van een short throw beamer. Met een afstand van 176cm kan er een projectie worden gemaakt van ± 3,60 breed.

/ Advies op maat

Heb jij geen idee wat voor licht en geluid het beste bij jouw feest of event past? Wij helpen je graag! 

Neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of whatsapp. We helpen je met liefde en plezier!

/ Onze kracht

Onze kracht ligt bij feesten thuis, bruiloften en allerlei kleinschalige events. Juist de kleine events krijgen bij ons grootse aandacht. Daarbij staan we bekend om onze flexibiliteit en fijn persoonlijk contact en advies.

/ Overtreffen

We willen niet alleen voldoen aan jouw wensen, maar willen deze zelfs overtreffen. Telkens opnieuw. We denken graag mee over de mogelijkheden binnen jouw budget en maken op maat een passende show, met als doel jouw verwachtingen te overtreffen!

een Greep uit onze merken

In de audiovisuele branche is het zaak dat er wordt gewerkt met betrouwbare merken. Dat is de reden dat wij voornamelijk werken met onderstaande merken.

Portfolio

BRUILOFT NIELS EN SINDIE
tuinfeest tentfeest biezenmortel
LUXE TUINFEEST BIEZENMORTEL
Drive-in show Fiat 500
21 diner
Bruiloft DJ show
Miami nice Eindhoven studentenfeest festival
MIAMI NICE 2018
vriendenfestival Woonexpress Nederland vip avond krantenavond
VRIENDENFESTIVAL WOONEXPRESS
feestje in het big brother huis
FEESTJE IN HET BIG BROTHER HUIS
girl lichtletters babyshower
BABY SHOWER 'GIRL'
previous arrow
next arrow
 

Beoordeel ons

/ Regio Tilburg & Den Bosch

U vindt ons bedrijf in Helvoirt, gelegen tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Wij leveren dan ook vooral in Noord-Brabant in omliggende plaatsen als Oisterwijk, Vught, Berkel-Enschot, Goirle, Moergestel, Udenhout, Haaren, Waalwijk, Kaatsheuvel, Rosmalen, Schijndel, Nijmegen, Boxtel, Drunen, Biezenmortel, Den Bosch of Breda.

0
offerte
MIJN OFFERTE
Je offerte is leegVerder winkelen